Cookie instellingen en privacy statement

Ik hou van cookies! Bij de koffie of thee en vooral als er chocolade op zit. Die meldingen van cookies op iedere website die ik bezoek vind ik wat minder lekker, maar aangezien we het wettelijk verplicht zijn vind je op deze pagina helaas ook het hele verhaal.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Hieronder vind je de verschillende soorten cookies:

  • Functionele cookies: Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert
  • Analytics: Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten
  • Sociale media: Cookies om de inhoud van onze website te delen via social media
  • Advertentiecookies: Cookies om advertenties te kunnen tonen
  • Aanbevelingen: Cookies voor het doen van meer gerichte aanbevelingen
  • Overig: Cookies die niet in één van de andere categorieën zijn te plaatsen
Wat zijn cookies

Wat zijn Cookies, Tags/Beacons en JavaScripts?

Websites hanteren handige en nuttige technieken die het gebruiksgemak verhogen en die de site zo interessant mogelijk maken voor elke bezoeker. Bekendste voorbeelden van dit soort technieken zijn cookies en scripts (hierna samen te noemen “cookies”). Cookies kunnen worden gebruikt door websitehouders of door derde partijen – adverteerders bijvoorbeeld – die communiceren via de website die jij bezoekt. Het gebruik van cookies is veilig. Er kan geen persoonlijke informatie, zoals een telefoonnummer of een e-mailadres, uit cookies worden herleid. Cookies kunnen dus niet worden gebruikt voor e-mail en telemarketing acties. Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van software. We maken gebruik van cookies, tags/beacons en JavaScript zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten. Beacons en tags zijn synoniemen. Tags worden gebruikt om bezoek en gebruik van een website te kunnen laten meten. Cookies bevatten een uniek nummer en zijn specifiek, deze worden niet gebruikt om Eelco Jacobs bezoekers buiten de Eelco Jacobs sites te volgen.

JavaScript zorgt ervoor dat metingen niet gecached kunnen worden zodat we een herhaalde page-view kunnen tellen. Daarnaast wordt JavaScript ook gebruikt voor technische metingen om te meten welke plug-ins populair zijn, hiermee worden beslissingen genomen of een videospeler Flash, Silverlight of HTML5 moet ondersteunen.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina’s bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen. Wij vinden het van groot belang dat je weet welke cookies onze websites inzetten en voor welke doeleinden ze gebruikt worden. We willen namelijk graag én jouw privacy én de gebruiksvriendelijkheid van onze websites zoveel mogelijk waarborgen. Hieronder lees je meer over de cookies die gebruikt worden door en via onze websites en voor welke doeleinden.

Sites

Deze cookieverklaring is van toepassing op de volgende websites van Eelco Jacobs

  • Eelco Jacobs (www.eelcojacobs.nl)
  • WordPress Budget Websites (www.wordpress-budgetwebsites.nl)
  • HOHABU! (www.hohabu.nl)
  • Toon van ‘t Hart (www.toonvanthart.nl)
  • Wees je eigen Baas! (www.weesjeeigenbaas.nl)
  • Praktische Tips voor je Digitale Werkplek (www.ptdw.nl)
Functioneel

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Eelco Jacobs gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites
Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van software. Hiervoor gebruiken wij cookies, tags/beacons en JavaScript zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten. Beacons en tags zijn synoniemen. Tags worden gebruikt om bezoek en gebruik van een website te kunnen laten meten. JavaScript zorgt ervoor dat metingen niet gecached kunnen worden zodat we een herhaalde page-view kunnen tellen. Daarnaast wordt JavaScript ook gebruikt voor technische metingen om te meten welke plug-ins populair zijn, hiermee worden beslissingen genomen of een videospeler Flash, Silverlight of HTML5 moet ondersteunen.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina’s bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies, tags/beacons en JavaScript voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website
Advertenties

Cookies om advertenties te kunnen tonen

De websites van Eelco Jacobs laten je advertenties zien. Sommige van deze advertenties (of videoboodschappen) maken gebruik van cookies. Deze advertenties worden door ons en door derden op onze website geplaatst. Als dergelijke cookies niet worden gebruikt zal je overigens nog steeds advertenties te zien krijgen. Er worden immers ook advertenties getoond die géén gebruik maken van cookies. De cookies maken het mogelijk dat:

  • er kan worden bijgehouden welke advertenties je al hebt gezien om zo te voorkomen dat je steeds dezelfde advertenties te zien krijgt
  • er kan worden bijgehouden hoeveel unieke bezoekers op de advertentie klikken
  • er gerichte advertenties getoond kunnen worden (bijvoorbeeld een jongeren product bij een jongeren website
  • als dergelijke cookies niet worden gebruikt zal je overigens nog steeds advertenties te zien krijgen. Er worden immers ook advertenties getoond die geen gebruik maken van cookies.
Social media

Cookies om de inhoud van onze website te delen via social media

De artikelen en video’s die je op onze website bekijkt, kun je door middel van buttons delen via social media. Voor het functioneren van deze buttons wordt gebruik gemaakt van social media cookies van de social media partijen, zodat deze je herkennen op het moment dat je een artikel of video wilt delen. Deze cookies maken het dus mogelijk dat: ingelogde gebruikers van geselecteerde social media bepaalde inhoud van onze website direct kunnen delen.

De social-media-cookies die wij gebruiken zijn:

  • facebook
  • google+
  • youtube
  • linkedin
  • twitter

Voor de cookies die de social media partijen plaatsen en de mogelijke data die zij hiermee verzamelen, verwijzen wij ook naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven; zie de links hieronder. Let op dat deze verklaringen regelmatig kunnen wijzigen. De websites van Eelco Jacobs hebben daar geen invloed op.

Overige

In deze categorie staan cookies, die niet in één van de andere categorieën van cookies te plaatsen zijn

Het gaat hierbij bijvoorbeeld om cookies die op een deel van de sites van Eelco Jacobs worden gebruikt om het sitebezoek te vergemakkelijken en de gebruikservaring te verbeteren. Een voorbeeld hiervan zijn de cookies die door sommige sites worden ingeschakeld om eigen webanalyses te maken en sites te optimaliseren. Naast de analytische cookies waarvoor op grond van de Telecommunicatiewet geen toestemming is vereist, gebruiken verschillende sites webanalysecookies die wel zijn uit te schakelen, omdat hierbij mogelijk persoonsgegevens worden verwerkt. Van de informatie die met behulp van deze cookies wordt verzameld kunnen statistieken worden gemaakt. Deze statistieken geven inzicht in hoe vaak de webpagina’s bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor is Eelco Jacobs in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Deze analytische cookies van Eelco Jacobs worden, net als cookies uit de categorie ‘analytische cookies’ gebruikt voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven het optimaliseren van de website

Door de manier waarop internet en websites werken, kan het zijn dat diensten die door ons worden ingeschakeld andere cookies plaatsen via onze websites worden geplaatst dan in de overzichten zijn vermeld. Mocht je op deze website cookies vanuit tegenkomen die niet zijn onder te brengen in één van de overige categorieën, laat het ons dan weten.

Onvoorzien

Onvoorziene zaken

Door de manier waarop internet en websites werken, kan het zijn dat wij niet altijd inzicht hebben in de cookies die via onze website door derde partijen worden geplaatst. Dit is met name het geval als onze webpagina’s zogenaamde embedded elementen bevatten; dit zijn teksten, documenten, plaatjes of filmpjes die bij een andere partij opgeslagen zijn, maar die op, in of via onze website getoond worden.

Mocht je op deze website cookies tegenkomen die in deze categorie vallen en die we hierboven dus niet genoemd hebben, laat het ons dan weten. Of neem rechtstreeks contact op met de derde partij en vraag welke cookies ze plaatsten, wat de reden daarvoor is, wat de levensduur van de cookie is en op welke manier ze je privacy gewaarborgd hebben.

Privacy statement

Over privacy

Eelco Jacobs  hecht groot belang aan de bescherming van uw privacy en de veiligheid van uw persoonsgegevens. Wij zullen uw persoonsgegevens uitsluitend verwerken in overeenstemming met de bepalingen van de Wet bescherming persoonsgegevens, alsmede overige toepasselijke wet- en regelgeving.

Doel van verwerking

Voor het ontvangen van nieuwsbrieven gerelateerd aan Eelco Jacobs en voor het participeren aan sommige onderdelen van de site is de verwerking van uw persoonlijke gegevens noodzakelijk of gewenst. Uw gegevens kunnen worden gebruikt om u te informeren over Eelco Jacobs activiteiten, enquêtes en interessante aanbiedingen van onszelf en van zorgvuldig geselecteerde organisaties. We doen dit alleen als u aangeeft dat u hier prijs op stelt (opt-in). De nieuwsbrieven kunnen, naast de door u gevraagde informatie, incidenteel informatie over andere (internet)activiteiten bevatten.

Klikgedrag en Cookies

Naast door u zelf verstrekte gegevens worden ook gegevens verzameld met betrekking tot het bezoek van onze websites. Alle gegevens worden enerzijds gebruikt voor anoniem, statistisch onderzoek en anderzijds om de websites zoveel mogelijk op de voorkeuren van onze bezoeker af te stemmen. Dit laatste gebeurt onder meer door het gebruik van cookies. Dit wordt gedaan om uw instellingen te behouden zodat het gebruik van onze site wordt vergemakkelijkt. Deze gegevens worden niet gebruikt om bezoekers persoonlijk te identificeren.

Vastleggen en verwerking van gegevens

Uw persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zullen niet verder worden verwerkt op een wijze die onverenigbaar is met het doel waarvoor ze zijn verkregen. Deze gegevens worden zonder uw uitdrukkelijke toestemming niet aan derden verstrekt, tenzij de Eelco Jacobs daartoe verplicht is op basis van de wet of een rechterlijke uitspraak. Uw persoonsgegevens worden op passende technische en organisatorische wijze beveiligd.

Links naar andere websites

Op de website treft u soms links aan naar andere websites. Eelco Jacobs kan geen verantwoordelijkheid dragen met betrekking tot het gebruik van uw gegevens door die organisaties. Lees hiervoor het privacy statement, indien aanwezig, van de website die u bezoekt.

Wijzigingen

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het privacy statement. Bekijk daarom regelmatig het privacy statement voor een update van ons privacybeleid.

Lekkere cookies!

Lekkere cookies daar houden we van!

Daarom betaal ik tijdens een afspraak voor een website of e-mailmarketing de koffie (of thee) én COOKIES!

Een afspraak met mij maak je hier